mutfak dolabı modelleri. Blogger tarafından desteklenmektedir.

Pages - Menu

Mutfak Dolabı Bakımı

Evinizin en fazla kullanılan odalarından biri olan mutfağınızın, içerisinde bulunan eşyalarınızın da sık kullanıldığından yıpranır. Mutfakların vazgeçilmezi olan mutfak dolapları gün içerisinde defalarca kullanıldığından, yıpranmaların asgariye indirilmesi için doğru şekilde bakılması gerekir.
Mutfak dolaplarınızın ömrünün kısaltan birinci faktör, içlerinin çok fazla doldurulmasıdır. Dolabınızın alabileceği sınırı zorlamanız, içerisinden eşya çıkartırken yıpranmasına sebep olur. Gereğinden fazla yüklenmesi sonucu mutfak dolaplarınızın yıpranması kaçınılmazdır. Dikkat etmeniz gereken bir diğer konuysa; mutfak dolaplarınızın kapaklarını yavaşça kapatmanızdır. Mutfak dolaplarının kapaklarında oluşan arızaların %90’ı sert açılıp kapanma yüzünden meydana gelmektedir. Bu şekilde kullanılan mutfak dolabı kapaklarının menteşelerinde meydana gelen aşınma, bir müddet sonra arızalanmasına neden olacaktır.

Mutfak çekmecelerinizin de belirli bir yük taşıma kapasitesi vardır. Fazla doldurulan mutfak çekmecelerinin açılma mekanizmalarına binen aşırı yük, mekanizmanın yıpranarak bozulmasına neden olacaktır. Mutfak çekmecelerinin ve dolap kapaklarının kulplarını her zaman tam kavrayarak açıp kapatmanız, kullanım süresinin uzun olmasını sağlayacaktır. Doğru bir şekilde kavranarak açılan çekmece ve kapak kulplarının vidaları esnemeyeceğinden, bozulma ihtimalleri de azalmış olacaktır.
mutfak dolabı bakımı
mutfak dolabı temizliği




0 yorum:

Yorum Gönder

Blog Arşivi

Obaley.com - Medyadsense Theme