mutfak dolabı modelleri. Blogger tarafından desteklenmektedir.

Pages - Menu

Mutfak fayanslarını nasıl temizlemek gerekir?

Mutfak fayanslarını nasıl temizlemek gerekir?
Mutfak Fayansları Mutfak Seramikleri Mutfak ResimleriMutfak fayanslarının önce geniş yüzeylerini silmeli, daha sonra fayans aralarında kalan derzleri derinlemesine temizlemelisiniz.

Fayans temizliği için şu malzemelere ihtiyacınız var:
  • Temizlik eldiveni
  • Temizlik deterjanı
  • Çamaşır suyu
  • Temizlik fırçası
  • Eski bir diş fırçası
Fayans temizliğine öncelikle geniş yüzeyleri ovarak başlamalısınız. Temizlik deterjanını temizlemek istediğiniz bölgeye dökün. Fırça yardımıyla fayansların her tarafına gelecek şekilde dağıtın. Birkaç dakika kirin kabarmasını bekleyin.

Fırça yardımıyla iyice ovun ve bol suyla durulayın. Mutfağınızda gider problemi varsa durulama yerine bez yardımıyla silme yöntemini de kullanabilirsiniz. Ancak bu işlemin hem daha uzun süreceğini hem de daha zor olduğunu aklınızda bulundurun. 2. aşama fayansların arasındaki derzlerin temizliğidir. Bunun için daha güçlü bir temizleyici olan çamaşır suyuna ihtiyacınız var. Çamaşır suyu kullanırken giysilerinizin renginin atmaması için üzerinize bulaşmamasına dikkat edin. Ayrıca çamaşır suyunu uzun süre solumamalısınız.

Çamaşır suyunu tüm yüzeye dağıtın. Bir süre bekleyin. Diş fırçası yardımıyla tüm fayans aralarını ovun. Bol suyla duruladıktan sonra mutfağınızı bir süre havalandırın.

Temizlik malzemelerini kullanırken mutfakta olduğunuzu unutmamalı, yiyecek ve içeceklerle, yemek için kullandığınız malzemelerle temas etmemesine çok özen göstermelisiniz.


0 yorum:

Yorum Gönder

Obaley.com - Medyadsense Theme